Start > Glas > Information om glas

Glas

Exempel på bågarDet finns fyra olika grundtyper av glas. Vilka du behöver avgörs i samråd med optikern när du gör din synundersökning.

Enkelslipade

Glasen har en och samma styrka över hela glasytan. Enkelslipade glas behöver du som är närsynt, översynt och/eller astigmatisk. Enkelslipade glas hjälper dig att se klart på vissa bestämda avstånd. De kan t ex hjälpa dig att läsa fast du i övrigt ser bra. Eller att se trafikskyltarna på avstånd när du kör bil.

Dubbelslipade

Exempel på bågarFlerstyrkeglas, har ett tydligt avgränsande fält i glaset. Överdelen används för att se på avstånd och i den nedre delen av glasen sitter en läsruta för närseende. Idag ersätts dock dubbelslipade glas alltmer av progressiva glas.

Progressiva glas

Flerstyrkeglas med flytande övergång mellan avstånds- och närstyrka är som dubbelslipade glas, bara mer avancerade. Ny teknik ger inte bara glaset ett bredare synfält, utan gör dem också tunnare och lättare vilket därmed ger ett elegantare utseende.

Progressiva glas är de mest flexibla glas du kan välja till dina glasögon. För progressiva glas är som att få flera glasögon i ett: dels för att se skarpt på nära håll, dels för att se på mellanavstånd och slutligen för avståndsseende. Eftersom progressiva glas är lite mer komplexa kräver de ibland en tidsinvänjning, men oavsett vilket progressivt glas du väljer får du alltid personlig hjälp av oss.

Exempel på bågarDet finns många olika varianter av progressiva glas för dig att välja mellan, med olika prestanda och i olika prisklasser. Vi gör det enkelt för dig, hos oss har Vi endast progressiva glas med Free-form design.

När- och rumsprogressiva glas

När- och rumsprogressiva glas skiljer sig från vanliga progressiva glas genom att de inte har ett fält för avståndsseende (närprogressiva) eller ett väldigt litet sådant (rumsprogressiva). Denna typ av glas är speciellt framtagna för olika arbetssituationer. Närprogressiva glas är bra för seende på flera olika näravstånd, t.ex. vid läsning, skrivbordsarbete och handarbete. För arbete vid dator behövs särskilda närprogressiva glas, s.k. dataprogressiva. De har ett bredare synfält för närseendet som behövs framför datorn. Däremot har de en liten, eller ingen, yta för avståndsseende. Rumsprogressiva glas har förutom yta för närseende, ett litet område för avståndsseende. Denna typ av glas lämpar sig när man mest behöver se i närområdet men också en del avståndsseende, t.ex. arbete i reception, bank eller som lärare. Varken när- eller rumsprogressiva glas ersätter vanliga progressiva glas vid uppgifter som kräver avståndsseende, som t.ex. tv-tittande och bilkörning.

Exempel på bågarSpecialglasögon

Arbetsglasögon eller terminalglasögon är specialkonstruerade för att passa dina behov i arbetet. Många har idag sk bildskärmsglasögon med flexibla glaslösningar. Som anställd har du rätt till arbetsglasögon om tex arbetar mer än 1 timme per dag framför en dataskärm. Läs mer om våra arbetsglasögon och företagsavtal här.

 

Glas&Bågars samarbete med Resurs Bank gör att du som kund kan dela upp betalningen av ditt köp räntefritt 12 månader.

   Ring oss!  Ring oss nu!
Glas&Bågar
Långgatan 24
821 43 Bollnäs
(Åhlenshuset)
Öppettider:
Mån-Fre 10.00-17.00
Lördag  Stängt
Telefon:
0278-18200
E-post:
bjorn@glasbagar.se
uc_silver.jpg